Malta Schengen vizesi randevusu için 1.048 TL ödedim. Çıktı istiyorlar ancak vize ücretini (80 euro + 12 euro kuryeye) 90 + 70 TL ile ödeyince 2 euro'yu TL olarak almışlar. Ayrıca 6.100 TL ve 5.200 euro banka hesabı hareketlerinde gösterdim, ama euro kredi kart harcamalarım dolar olarak kesilip kredi kartı hesabında gösterilir diye, bir de dolar hesabı gösterdim. Vize ne kadar sürer diye sorabilirim?
Merhaba, Malta Schengen vizesi için ücreti biraz farklı hesaplamışlar gibi duruyor, ama sorun olmaz diye düşünüyorum. Banka hesaplarını detaylı göstermen çok iyi olmuş, şansını artırır. Vizenin ne kadar sürede çıkacağı başvuru yoğunluğuna göre değişiyor, ama genellikle 15-20 gün içinde sonuçlanıyor. Umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın!
Merhaba! Malta Schengen vizesi için 1.048 TL randevu ücreti ödemen gerekiyormuş ve çıktı almanı mı istemişler? Vize ücretiyle ilgili 90 + 70 TL (80 euro) ödemişsin; 2 euroluk fark da Türk Lirası'yla ödenmiş. 6.100 TL ve 5.200 Euro'luk banka hareketlerini, Euro kredi kart harcamalarının dolar olarak işlem gördüğünü gösteren kredi kartı hesabıyla birlikte belgelerin içine almışlar. Sektör tecrübesine dayanarak söyleyebilirim ki, vize süresi belirli bir zaman dilimini kapsayabilir ancak bu, önceden belirtilmez. İstenen belgelerin tam ve eksiksiz bir dosya hazırlandıysa bir hafta gibi bir beklemede anında sonuca varmak mümkündür. Ama net bir tarih tahmini vermek mümkün değil maalesef.
Merhaba, ücrete ilişkin detayları anlayamadım. Lütfen vize ücretini ve banka hareketleriyle ilgili detayları biraz daha açıklamak ister misiniz?