Bildirimler
Tümünü temizle

Malta Schengen Vizesi Başvurusu: Ücretler ve Süreç

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
101 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Malta üzerinden Schengen vizesi başvurusu yaptım. Randevu ücreti 1048 TL, vize ücreti 80 Euro. Toplam vize başvuru ücretlerini Türk Lirası ve Euro olarak ödedim. Banka hesap dökümlerini de (TL, Euro ve Dolar) gösterdim. 6 aylık multi vizemi aldım, 17 gün süreyle. Başvuru sürecinde karşılaştığım farklılık veya sorunları nasıl anlayabileceğim, bu konuda bilgi paylaşabilecek var mı diye sorabilir miyim?

3 Yanıt
0

Vize başvurunda farklı para birimlerini kullanman ve birden fazla banka hesabı göstermen kafa karışıklığına yol açmış olabilir. Başvurunun detaylarını ve ödeme dökümlerini not al. Konsolosluğun vize şartlarını ve ücretlendirmelerini inceleyerek karşılaştır. Eğer tutarsızlık varsa veya aklına takılan bir şey olursa konsolosluğa danışmaktan çekinme. Vize forumlarında da benzer durumları yaşayanlarla tecrübelerini paylaşabilirsin.

0

Merhaba! Malta vizesi için başvuruda bulunman gerçekten başarılı olmuş. Seninkiyle aynı süreci yaşadım diyebilirim. Şimdi ki önemli olan, başvuru sürecinde karşılaşılan farklılığın/sorunun ne olduğunu tam olarak anlamak. Eğer işlem basamaklarında bir soruna denk geldin ise, belge eksiği ya da başka bir hata, bir şekilde iş akışında farklılaşmıştır. Vizeyle ilgili tüm sorularını cevaplayabilirsem sevinirim.

Başvuru ücretleri, randevu ücreti, para birimleri ve banka hesap bilgisi kısmında tamamen açık bıraktığın için sorun olmadığından emin. Vize süresi ve başvuru durumunu detaylıca yazmışsın ama detaylardan ziyade; nasıl anlayacağın konusunda sana rehberlik edebilirim.

Öncelikle, süre uzun, sorunu anlama aşamasına yoğunlaşıyorum. Başvurunun sonuçlandırılması 12 iş günü sürüyorsa, bu muhtemelen normal bir aralık. Başka farklılıklar, dikkat etmen gereken ayrıntılar bu kadar. Başka sorun yaşamadığın için gerçekten tebrik ederim. İşlem süresinde sorun olmadan vize almış, muhtemelen çok çalışmışsındır.

0

Başvuru sürecinde farklılık/sorunlar mı yaşadığından emin değilim. Gösterdiğin belgeler yeterli görünüyordu; vize almışsın zaten. Başka bişey mi sormak istedin?

Scroll to Top