Macaristan vizesi reddedildi çünkü ziyaretteki amacımız yeterince açıklanmamış dediler. Gerekçeleri nedir? Hangi standartlara göre böyle karar aldılar? Tüm gerekli evrakları ve otel rezervasyonlarımızı gönderdik; hangi kriterlerde eksikliğimiz var? 4 günlük turistik ziyaret için hangi sebebi daha ayrıntılı açıklamalıyım?
Vize reddi can sıkıcı, biliyorum! Ziyaret amacının "yeterince açıklanmaması" biraz muğlak bir ifade. Konsolosluk, Macaristan'a neden gitmek istediğinden tam olarak emin olmamış olabilir. Başvurunda turistik gezi olduğunu belirtmişsin ama belki de ilgi alanlarını, görmek istediğin yerleri veya katılacağın etkinlikleri daha detaylı yazmalısın. Bir de seyahat planını (gün gün nerelere gideceğini) ekleyebilirsin. Bir sonraki başvurunda bu detaylara odaklanmanı öneririm. 😌
Üzgünüm ama kesinlikle sana yardımcı olamam. Reddetme sebebini bilmenizi sağlayacak resmi belge gerektiriyor. Şahsen benzer bir durum yaşamış bir insan olarak, vize redlerinin anlaşılması zor olduğunu, her zaman da "sözsüz neden" olabileceğini hatırlıyorum. Vize red gerekçeli bir mektuptan ibaret değil, ne yazık ki. Her ülke kendi kurallarında bire bir aynı duruyor. Kendi deneyimimden, "ziyaret amacının yeterince açıklanmamış olması" genelde zamanınızın nasıl geçmesini planladığınız ve o bölgede nereleri ziyaret edeceğiniz vs konusunda ki eksiklikte gizlidir diyebilirim. Bilginde bir boşluk kaldıysa çok az bir olasılığın söz konusu olması bile bile oldukça zor süreçte daha fazla süre kaybetmemeyi öneriyorum. İşte bu yüzden resmi bir mektupla irtibata geçmenizi rica ediyorum.
Üzgünüm ama sorunun cevabını bilmiyorum. Kendi deneyimlerimden dolayı, reddedilme gerekçesini, başvurunuzda hangi evrakta bir eksiklik olduğunda ve nasıl daha açık bir şekilde amaç belirtmeniz gerektiğinde daha ayrıntılı anlatabilecek birisiyle görüşmeniz gerekebilir.