Macaristan vizesi başvurusunda red cevabı aldım. Başvurumda neleri yanlış yaptım acaba? Şirketimde bankacı çalışıyor ve hesabımda yeterli bakiye varmış . Önceki 5 Schengen vizem olduğu halde neden reddedildi?
Geçmiş olsun, vize reddi üzücü bir durum. Reddin kesin nedenini öğrenmek için konsolosluğun red mektubunu dikkatlice incelemeni öneririm. Genelde en sık yapılan hatalar arasında seyahat amacının net belirtilmemesi, eksik evrak sunulması veya seyahat sigortasının yetersiz olması sayılabilir. Bankacı olman ve yeterli bakiyen olması olumlu olsa da bazen konsolosluklar başka faktörlere de bakabiliyor. Belki de önceki vizelerinle ilgili bir tutarsızlık olmuştur, emin olmak için bir vize danışmanıyla görüşmek faydalı olabilir.
Üzgünüm ama neden reddedildiğini söyleyemiyorum. Başvurunu detaylı inceleyen konsolosluk yetkilileri sizin dosyanızda ne olduğunu biliyor.
Hey! Üzgünüm ama red cevabın için kesin bir şey söyleyemem. Her durum farklı değerlendiriliyor. Ama şunları düşünmeni öneririm:
Belgelerinizi detaylı inceleyin: Emin olun ki sunulan bilgilerle sizin geçmişteki Schenggen vizeleriniz ve mevcut iş durumunuz tamamen örtüşüyor.
Hesap hareketlerinizi yeniden kontrol edin: Hesap hareketlerinizin son 6 aylık hareketle birlikte detaylı bir dökümünün olup olmadığına bakın. Belli hareketlerin ayrıntılı olmasına dikkat!
Konsolosluğun istediği ek belgeleri incelemek: Vize talebinizin reddedilme gerekçelerini tam olarak belirttiği yazıda neyin eksik veya hatalı olduğunu anlamaya çalışın. İhtiyacınız olabilecek belgeleri bulur musunuz veya tekrar bir araya getirmek mümkün mü. Mümkünse ilgili belgelerinizde gereksiz boşluk yok muydu kontrol edin
Umarım yardımcı olur!