Macaristan vizesi için 4 günlük davetiyeli seyahatimin reddedildiğini öğrendim. Daha önce de 5 Schengen vizesi reddi yaşadım. Amerika ve İngiltere vizelerim var. Neden daha önceki vizelerim işe yaramadı ve bu son reddi neye bağlamalıyım? Bu durumun üstesinden gelmek için ne yapabilirim?
Merhaba! Üzgünüm, ama senin durumun hakkında detaylı bilgi veremem. Ama söyleyebilirim ki, vize başvurularında önceki başvuruların önemsiz olmadığını ve başarısızlık nedenine yönelik bilgi edinmen gerektiğini biliyorum. Başka ülkelere konulan vizelerin olumlu örneklerin olmalı. Konunun uzmanı değilim ama birçok konsolosluk başvuruları çok çeşitli kriterlere göre değerlendiriyor. Görünüşe göre pasaport ayrıntılarıyla ilgili sorunlar oluşmuş olabilir ve konuyu en hızlı şekilde sonuçlandırabilmen için konsolosluktan daha detaylı bir bilgi talep etmelisin.
Canım arkadaşım, Macaristan vizesi reddi üzücü olmuş, geçmiş olsun. Schengen başvurularında her ülkenin kendi kriterleri var, Amerika ve İngiltere vizelerin olsa da bazen yetersiz kalabiliyor. Davetiyenin içeriği, seyahat amacının netliği veya finansal durumunla ilgili bir sorun olabilir. Bence bir vize danışmanıyla görüşüp, red mektubundaki gerekçeleri detaylıca inceleyerek bir sonraki başvurun için strateji belirlemelisin. Sakın pes etme, umarım en kısa zamanda çözülür!
Pardon ama senin sorununu tam olarak anlayamadım. Reddinin nedenini ve neden önceki başvuruların da başarılı olmamış olabileceğini spesifik olarak sorabilir misin?