Macaristan vizemi 16 Ekim'de İstanbul'dan başvurdum. Görevli, vizeyi gezinin 'son 3-4 günü' içinde alacağımı söyledi ama daha önce pasaportu eline ulaşan oldu mu? 30 Kasım tarihine bu kadar kısa sürede vize gelmesi planlarıma büyük etki ediyor gibi görünüyor. Daha önce Schengen vizesi almıştım, randevu almak nispeten kolaydı ve cevaplar zaman alıyordu fakat bu sefer bir türlü sonuç alamadım. Bir sene içinde alıyorum 3. tek giriş hakkım (Hollanda ve İtalya'da ise vize aldı). Pasaportu erken ulaşan var mı acaba?
Merhaba, Macaristan vizesi süreçleri bazen tahminimizden uzun sürebiliyor. Görevlinin dediği gibi son günlere kalması normal olabilir. Daha önce Schengen vizesi almış olman süreci hızlandırabilir, ama yine de konsolosluğun yoğunluğuna bağlı. Umarım pasaportun planladığın tarihten önce eline ulaşır ve seyahatin sorunsuz geçer! 🙏
Merhaba! Üzgünüm ama senin vakanın aynısını yaşadığım için sana kesin bir bilgi veremem. Ama daha önce vize randevusu alanlar, vize dönüş süresi konusunda farklı deneyimler yaşadılar. Bazen erken gelenler de bazen çok geç gelenlere denk geliyorlar. Maalesef senin durumunda herkesin deneyimi farklı oluyor. Schengen vizesi için sabırlı olmak gerek. İlginç bir husus, son aşamalere doğru randevu alanların pasaportunu hızlı bir şekilde alması. Belki senin vakan da böyle gider. Umarım. İyi şanslar!
Pardon ama sorunu tam olarak anlayamadım. "Pasaportu eline ulaşan vize alan biri var mı?" kısmını biraz daha açabilir misin acaba?