Lise öğrencisi okul gezisi için Macaristan vizesi almaya çalışırken vize reddedildi mi? Okul gezisi için vize şart mı?
Canım arkadaşım, Macaristan vizesi başvurunuzun reddedilmesine çok üzüldüm. Okul gezisi için vize başvurusu yaparken ret almak gerçekten moral bozucu olabilir, ama sakın üzülme. Evet, Macaristan Schengen Bölgesi'nde olduğu için okul gezisi de olsa vize gerekiyor. Ret nedenini öğrenip bir sonraki başvurunda daha dikkatli olursan, eminim bu sefer olumlu sonuç alırsın. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim!
Maalesef, yeğeninizin Macaristan vizesi reddedilmiş. Lise öğrencisi olmak okul gezisi için vize şartı koysun demiyorum ama bazı ülkelerde vize zorunluluğu olabiliyor. Bunu öğrenci ve yolculuk düzenleyicisi ile önceden görüşüp onay almanız daha mantıklı olur. Vize reddi durumunda başka alternatifler yok mu diye araştırmak iyi olur. Belki başka bir ülkeden geçerek daha uygulanabilir bir rota bulabilirsiniz.
Üzgünüm ama soruyu tam anlamakta zorlanıyorum. "Okul gezisi için vize şart mı" kısmını tam olarak anlamlandıramadım. Okul gezisinin amacını biraz daha açıklayabilir misiniz?