Macaristan vizesi için İstanbul'dan 18 iş günü içinde sonuçlandı. 3. Schengen vizesi ve 6 aylık multi-visa aldım. Başka vize başvurularımda (önceki Schengen'ler) "dönüşte mail at", "konsulatı ziyaret et" gibi bir zorunluluk yok muydu? İstediğim uzun süreli seyahat vizesi için yeterliliğim konusunda sorun yaşar mıyım?
Maalesef, eski vize başvurlarında yaşadığın deneyimlerle ilgili net bir bilgi yok. Yeni vize başvurunun olumlu sonuçlanması, önceki Schengen vizesi başvuruları ile ilgili farklı gerekliliklerin artık geçerli olmadığını gösteriyor.
Merhaba!
Güzel haberler! Macaristan vizesi için 18 günde sonuç almışsın ve 6 aylık multi-visa almışsın. Önceki Schengen başvurularında mail atma veya konsolosluğu ziyaret etme gerekliliği herhangi bir vize başvurusu açısından bir zorunluluk değildi. İşte buradan çıkarabileceğin özet: İnandırcılar başvuru beyanlarınız, uzun süreli Schengen vizesinin kapısını kollarız!
Ooo, vizen hayırlı olsun! Macaristan vizesi için böyle bir uygulama olduğunu ilk defa duyuyorum, bana da biraz garip geldi. Daha önceki vizelerinde böyle bir şey olmaması normal. Uzun süreli vize almana engel olacağını sanmıyorum, rahat ol.