Macaristan vizesi başvurum 25 Nisan'da yapıldı ve 23 Mayıs'ta sonuçlandı. Vize süresinin seyahat tarihime yakın sonuçlanacağı söylenmişti ama daha uzun süreceğini bekliyordum. 1 ay verdiler, ancak sadece 15 gün kalabiliyorum. Daha fazla süre verilebileceği konusunda umudum vardı; sonuç için ne yapabilirim?
Merhaba, vizenin süresi seyahat tarihine yakın sonuçlansa bile, maalesef ne kadar süreyle verileceği konsolosluğun kararına bağlı. Vize süresinin az olması normalde can sıkıcı bir durum, ancak yapabileceğin pek bir şey yok gibi duruyor. Eğer seyahat tarihlerinde bir değişiklik yoksa, vizeyi kullanabilirsin. Gelecekteki Macaristan seyahatlerin için tekrar başvurman gerekecek.
Üzgünüm ama maalesef vizeden sonra yapılabilecek bir şey yok. Vizenin sonucuna şükretmeli ve verilen süreyi verimli kullanmalısın. Diğer vize başvurularında sabır göstermek, hızlı sonuçlar olmaksızın sürecin devam ettiğini bilmek daha iyi anlamak için faydalı olabilir.
Uzun süre beklemişsin ama bir şey yapabileceğin pek yok gibi. Başvurduğunda yetkilinin tavsiyesi buymuş sanırım.