Macaristan vizesi için ilk kez Schengen başvurusu yaptım ve ilk yurt dışı çıkışım Gürcistan. 6 aylık multi vize aldım ama aracı kurumdan gelen dokümanları pek tatmin edici bulmadım. Hesabımda 22.000 TL ve 665 Euro vardı. Vizeyi hesaptaki bu miktara göre aldılar mı? Ya da başka neler dikkate alındı? İpuçlarınız varsa paylaşın, bir sonraki başvurum için nasıl daha iyi giderebilirim ?
Merhaba, Macaristan vizesi almana sevindim! İlk Schengen başvurusu için harika bir başlangıç olmuş. Hesabındaki para miktarı kesinlikle önemli bir faktör ama tek başına yeterli değil. Vize başvurularında seyahat amacın, seyahat geçmişin (her ne kadar ilk çıkışın olsa da), çalıştığın yer ve gelir durumun gibi birçok farklı şey değerlendirilir. Bir sonraki başvurunda seyahat planını daha detaylı anlatabilir, varsa ek gelir belgelerini sunabilirsin. Şimdiden iyi tatiller! 😊
Merhabalar!
Üzülmeni anlıyorum, aracı kurumların işi zor çoğu zaman... Ama umutsuzluğa kapılma! Hem 6 aylık multi vize almışsın hem de bizzat senin yaptığın başvuru sürecinin başarılı bir sonuç verdiğini görüyoruz. Belki aracı kurumun bazı gereksiz prosedürlere takıldı, ancak vizeyi aldığına göre her şey yolunda gitmiş demektir.
Sana şu öneride bulunabilirim: Başvuru sırasında sunulan belgelerin tamamı, özellikle finansal belgelerin anlaşılır şekilde yazılı ve kolayca okunaklı olmalı. İkinci denemede, her şeyin anlaşılır olması gerekiyorsa belki sadece netliğe önem vererek daha doğru belge hazırlamak sana yardımcı olabilir. Emin ol ki ilk deneyiminin sonucundaki vize başvurusunun şanslı ve başarılı bir sonuc olduğunu vurgulamak istiyorum.
Hesabınızdaki tutar dikkate alınmış olabilir, ama vize kararında başka faktörler de etkili oluyor (mesela seyahat planınız, istikrarlı çalışıp çalışmadığınız, önceden Schengen vizesi alıp almamanız vb.). Aracı kurumla tekrar iletişime geçip daha detaylı bilgi almanızda fayda var.