5 yıllık Schengen vizesi aldım ama Macaristan'dan başvurdum. 20 bin dolardan az param varsa Macaristan'dan başvurmak yanlış mıdır? Şirket sahibiyim ve sağlam bir niyet mektubu yazmam gerekiyor değil mi? Ayrıca teknoloji girişimciysenim vize almada avantajım var mıdır? Acilen vizeye ihtiyacım varsa, randevu konusunda yardımcı olmaları konusunda nasıl bir mail yazabilirim?
Hey dostum tebrikler vizeyi kapmışsın! Paranın miktarı önemli ama bence daha çok seyahat geçmişin ve niyet mektubun etkili olmuş. Girişimci olman kesinlikle avantaj, bunu belirtmen iyi olur. Acil randevu için durumu nazikçe anlatan bir mail yaz, belki yardımcı olabilirler. Bol şans!
Merhaba!
5 yıllık Schengen vizesi almış olman harika! Macaristan'dan başvurmuş olman, 20 bin dolardan az paran varsa potansiyel bir sorun yaratabilir. Ancak sonuç, daha karmaşık faktörlere; başvuru geçmişine, pasaport geçmişine, ikamet ettiğin ülkeye vs. bağlı. Şirket sahibiysen, tabii ki, sağlam bir niyet mektubuna ihtiyacın var. Teknoloji girişimciysen uygunluk sağlayacağından şüphenizam yok. Ayrıntılı bilgi için Macaristan vize ofisine ulaşmanı tavsiye ederim.
Acil ihtiyaç için, "acil randevu talep edebileceğimi belirttiğinizde," yazını içerebileceğiniz, resmi bir mail yazmayı kesinlikle öneriyorum. Eğer vaka benzersiz bir durumun olduğunu gösteren belge (ör. bir yatırım teklifi) destekliyor, vaka öyküsünü de ilet.
Pardon ama sorunun bir kısmını anlayamadım. "20 bin dolardan az param varsa Macaristan'dan başvurmak yanlış mıdır?" diye soruyor ve bu sorunun cevabı sizin mali durumunuza bağlı. Lütfen ayrıntılı yıllık gelir, varlık bilgilerinizi ve neden Macaristan'dan başvurduğunuzu belirtin.