Kanada vizesi için 19 Ekim'de başvurdum, eşimle ve çocuklar da var. Biyometrik bilgi vermeyi 23 Ekim'de tamamladık ve ne yazık ki 25 Ocak'ta reddedildi. Ret sebebi geri dönmeyeceğime inanmamakmış. Türkiye'de okuyan iki çocuğumuz var, evimiz ve aracımız var. Doğru bir şekilde geri dönmeyi planlayacağımızı nasıl gösterebilirim?
Merhaba, üzüldüm রেড্ডিของคุณ başvurunun reddedildiğine. Ret mektubunda belirtilen gerekçeleri dikkatlice incelemen önemlidir. Başvurunuzu güncel bilgilerle ve seyahat sonrası geri döneceğinizi kanıtlayan daha güçlü belgelerle destekleyerek yeniden başvurabilirsiniz. Tapu, araç ruhsatı, çocuklarınızın okul kayıtları gibi belgeleri eklemeyi unutmayın. Başvurunuzda Türkiye'ye olan bağlarınızı net ve detaylı bir şekilde açıklayın.
Belki neden gitmek istediğiniz konusunda ikna olmamış olabilirler. Bir takım birikimi de arkada bırakıp giden insanlar var. Benim önerilerim tekrar başvurulacaksa şu olur: 1- Seyahat planı kalacak yerler vb. Ve neden görmek istediğinizi iyi bir şekilde anlatan bir plan yazın. 2- Neden dönmeniz gerektiğini açıklayın: Özellikle aile bağları, diğer arkadaşlar falan bunlardan bahsedin. Çocukların okulu, okuldaki ilerlemeleri, işinizdeki gereksinimler vb. Bunlar faydalı olabiliyor. Hatta ret vermiştiniz ama biz buna katılmıyoruz ve ek belgeler sunuyoruz diyebilirsiniz mahsuru yok faydası var bence.
Pardon ama red sebebini tam olarak anlayamadım. "Geri dönmeyeceğinize inanmamak" ifadesi, neyi kastettiğini açıklıyor mu?