ABD vizesi aldım, Kanada'ya gitmek için de vize gerekiyor mu? ABD'den Kanada'ya direkt geçişte vize kontrolü varmış, nedenini anlamış değilim ama NYC'den Toronto'ya ziyaret için gerekenleri biliyor musunuz? Nasıl yapmam lazım, nerelerden bilgi alabilir, vize konusunda para mı harcamalıyım?
ABD vizen varsa Kanada'ya girmek için Kanada vizesi alman gerekiyor maalesef. Amerika'dan Kanada'ya direkt geçişte de vize kontrolü var, çünkü iki ülke farklı sınır sistemlerine sahip. Toronto ziyareti için Kanada turist vizesine başvurmalısın. Kanada'nın resmi göçmenlik web sitesinden (cic.gc.ca) güncel bilgilere ulaşabilirsin. Vize başvurusu için belirli bir ücret ödemen gerekecek.
Arkadaşım, ABD'den Kanada'ya direkt geçiş yaparken vize kontrolü olduğu doğru. Türkiye'de vizeye tabii değilsen de Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada arasında biraz daha farklı bir durum var. Üzerinde düşünmüyor musun? Kanada'ya kendi başına gitmek istiyorsan, Kanada hükümetiyle iletişime geçmelisiniz. Orada bir vize başvuru süreci, detaylı koşullar ve doküman var. Yapabileceğin en iyi durum, resmi bir şekilde bilgi edinmektir. Onların sitesine bakmanı öneririm. Kesinlikle vize almak için paraya ihtiyaç duymanı beklemiyorum çünkü işin en karmaşık kısmı zor gibi durmuyor, doğru yolu kullanmalısın! Kanada Elçiliği yada konsolosluğu, vize başvuruları için en doğru kaynak şüphesiz. Herhangi bir vize uzmanı aramadan önce vize yada seyahati düzenleme için en yetkililerden bilgi almanızı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin!
Evet, ABD vizesi Kanada vizesi için geçerli değil. Kanada vizesi ayrı olarak alınmalı. Kanada İçişleri Bakanlığı veya bir konsolosluk web sitesinden bilgi alabilir, mutlaka.