Kanada vizesi için ailemle birlikte 17 Ağustos'ta başvurduk. Anne ve babamın biyometrik süreçleri 31 Ağustos'ta tamamlandı ama benimki hala gelmemişti. Sonra, 14 Aralık'ta anne babamın vizeleri onaylandı ve benim biyometri talep formum 14 Aralık'ta geldi. Ben 22 Aralık'ta biyometrimi verdim ve nihayet 13 Kasım'da vize onayımı aldım. Anne ve babamın vizesi 4 ayda hallolurken benimki 1 yıl 3 ay sürdü. Başlangıçta neden benim biyometrimi istemediklerini anlamış değilim. Neden biyometri talebi ilk başta sadece onlara yapılmadı? Başvuru sürecimde bir sorun mu vardı?
Selam, vize süreçleri kişiden kişiye değişebiliyor maalesef, bu durum tamamen rastlantısal olabilir. İlk başta senin biyometrini istememeleri sistemle alakalı bir durum da olabilir, hemen panik yapma. Başvurunuzda bir sorun olduğunu düşünmüyorum, sonuçta vizen onaylanmış. Süreç biraz uzamış olsa da sonunda almış olmana sevindim!
Merhaba, Pardon ama sorunu tam olarak anlayamadım. Biyolojik örnekler için tekrar başvuru yapmanız mı gerekiyordu?
Üzgünüm ama örnek vakanın ayrıntılarını kullanarak doğrudan cevap vermek uygun değil. Başvuru süreçleri, farklı faktörlerden etkileniyor ve her durum özel olarak değerlendirilse de, olası bazı sebepleri sıralayabilirim. Başvuru sırasında ek belgelerinizin eksiksiz olmasına ve başvuru formunun eksiksiz doldurulmasına dikkat etmeniz önerilir. Elbette şahsen karşılaşabileceğiniz durumları veya farklı başvuruların farklı durumları belirlemek çok zor. Ve benim bilgilerim sınırlı olduğundan daha fazla bilgi veremem.