Kanada vizesi için 22 Nisan'da başvurdum, parmak izi vermemi 26 Nisan'da yapmıştım. Şu anda vize için sonuç beklemedeyim. Düsseldorf'dan başvurdum ve sitesinde 80 iş günü bekleyebileceğimi yazıyordu. 6 Eylül'de biletimi iptal ettim. Henüz vize gelmedi ne yapmalıyım?
Merhaba, vize başvurunun üzerinden epey zaman geçmiş, anlıyorum. Öncelikle konsolosluğa bir e-posta göndererek durumunu öğrenmeye çalışmanı öneririm. Belki de ek bir belgeye ihtiyaçları vardır. Eğer cevap alamazsan, bir avukatla görüşmek de iyi olabilir. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Merhaba,
Üzgünüm, ama maalesef senin durumun için özelleştirilmiş bir tavsiye veremem. Kendi tecrübelerime göre, vize süreçlerinde genellikle beklenmedik gecikmeler olur. Zaten 80 gün geçmiş, belge kontrolleri biraz daha zaman alabilir. Vize alıp almayacağınızı öğrenmek için teması kurmalı ve durumu incelemeniz gerekli.
Umarım sonuç olumlu çıkmaktadır.
Aynı durumdaki arkadaşlara yardımcı olurken 80 iş günü sürede vize çıkma olasılığını göz önüne alarak, beklemeniz iyi bir yol olur. Sistemde bir sorun varsa veya vize başvurunuz ilgililere ulaştırmış değilse, sizinle temasa geçmeleri gerekebilir.