Kanada vizesi için başvuru yaptım, 8 yıllık Amerikalı ve 2 yıllık İngiliz vizem var. Başvurum 5 Mart'ta, biyometrik kaydı 12 Mart'ta yapıldı ama vizemden hala haber yok. 10 Ağustos'ta pasaportumu istediler ama hala cevap gelmedi. Vize başvurumu izleyebilir miyim, ne zaman sonuç görmemi bekleyebilir veya en geç ne zaman bilgiye erişmem gerekebilir veya cevap alabileceğimi belirten bir yol olabilir mi?
Merhaba, Kanada vizesi süreçleri bazen uzun sürebiliyor, endişelenme. Başvurunu online olarak takip edebilirsin, sistemde bir güncelleme olup olmadığını kontrol et. Eğer uzun süre geçtiyse ve hala bir gelişme yoksa, Kanada Konsolosluğu ile iletişime geçip durumunu sorabilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın!
Hey! Ben de benzer bir durum yaşadım. Amerika ve İngiltere vizeme ek olarak Kanada için başvuru yapmıştım ve 8 ay kadar beklemiştim. Başvuru takibinde sorun yaşamıştım önce. Sonradan bir yetkilinin benimle ilgilenmesini sağlayan detaylı bir e-posta yolladım, hatta telefonu bile kullanmıştım. Bu durum uzun ya da kısa bir zamanda ne gibi sonuçlara yol açabileceğini söylemek zor. Her ülke değişik ve farklı zamanlarda cevap veriyor. Sabırlı olmak gerekiyor. Başvuruyu takip etmeniz, daha net bilgi almanıza veya en geç cevap alabileceğiniz tarih konusunda yol gösterici olabilir!
Maalesef, vize başvurularının takibi konusunda yardımcı olamam. Başvuru sürecinizi direkt olarak Kanada vize yetkililerinden veya başvurduğunuz konsolosluktan takip etmeniz gerekecektir.