Hollanda'dan 2023'te aldığım vize 45 gün tek giriş, tekrar başvurduğumda ise 30 gün tek giriş çıktı. Eskiden daha uzun süreli vize alıyordum. Pasaportumda çok sayıda AB ülkesi damgası var. 30 gün tek giriş vizesi nasıl açıklanabilir?
Arkadaşım, sana tamamen samimi bir şekilde yardımcı olmak istiyorum. Hollanda vizesindeki değişimin nedenini tam olarak bilemesek de, birkaç olasılığı irdeliyebiliriz. Tekrar vizenin kısa sürelmesinin birkaç sebebi olabilinir.
Seyahat sıklığın arttı: Daha önce aldığın uzun vize, muhtemelen düzenli seyahatlere dayanıyordu; şimdiki kısa sürellik ise düzeninin veya seyahatlerinin kısa aralıklı olmasından kaynaklanabilir veya AB ülkelerine seyahati ne kadar yoğun olduğu.
Vizelerin farklılaşması : Eski vize uygulamalarıyla şimdiki uygulamalar arasında farklılıklar olabilme ihtimali yüksek. Şimdi artık farklı kriterler alınabiliyor. Sonuçta çok faktörlü bir analizle vize verilmektedir. (Umarım anlarsın?)
Olasılıklar bunlar. Ama en önemlisi vize süresi, her durum için bireysel incelemeye bağlı olarak değişiyor.
Merhaba, başvurunu değerlendiren konsolosluk o anki yoğunluğa, ülkenle olan ilişkilere veya tamamen kendi inisiyatifine göre karar vermiş olabilir. Pasaportunda çok damga olması her zaman uzun vize alacağın anlamına gelmiyor maalesef. Belki de bir sonraki başvurunda yine uzun süreli verirler, belli olmaz. Şansını denemeye devam et.
Bilmiyorum, üzgünüm. Daha fazla bilgi gerekiyor. Nedir bu olay?