Hollanda'dan Schengen vizesi reddi aldım. Turist olduğumu kanıtlayamadığım söylendi. Uçak biletim, iki günlük planım ve harcayacağım para var. Vizeyi reddetmenenin nedeni neydi?
Dostum, üzgünüm ama senin durumunda olabilecek birkaç sebep var;
Yetersiz turizm planı: Sadece iki günlük plan, Hollanda için çok az. Hatta bir gezi için bile sıkıcı olabilir... daha kapsamlı bir tatil planı oluşturmayı dene
Finansal nedenler: Paranızın miktarı yeterliymiş gibi gözükse bile, yetmeyecektir.... detaylı finansal döküm, daha güçlü olacak gibi görünüyor,. Çalışan biriyseniz (ki büyük ihtimal), maaş bordronuzun eklenmesi şart
Geçmiş ziyaretlerdeki bilgiler sorun çıkardımı : daha önce Hollanda'da herhangi bir zaman geçirip kalmamış olsanız bile daha önce vize uygulanan diğer ülkeleri araştırın
Kısacası, yeterince tatil planını göstermek çok önemli .
Arayın!
Merhaba, vize reddi almak üzücü bir durum. Turist olduğunu kanıtlayamadığın gerekçesiyle reddedilmesi, sunduğun belgelerin yeterli bulunmadığı anlamına geliyor olabilir. Belki de seyahat planın detaylı değildi veya konaklama rezervasyonun yoktu. Red mektubunda belirtilen gerekçeleri dikkatlice inceleyip eksiklerini tamamlayarak tekrar başvurmanı öneririm. Umarım bir dahaki sefere olumlu sonuç alırsın!
Pardon ama ancak neden reddedildiğini bilmiyorum. Belgelerin yetersiz olması ya da ek bir şeyin istenmesi de olabilir.