Hollanda vizemi 45 günlüğüne aldım, önceki vizelerim 1, 3 veya 6 aylıktı. Tüm kurallara uyduğum, parayı karşıladığım ve ülkeye uyduğum halde neden sadece 45 gün verdiler? Bu vize işleri ticarete dönmüş mü?
Hey! Aynı durumda olduğumu düşünüyorum. Benim vizem de geçen sefer 45 günlüktü. Önceki vizelerim 1 ve 3 aylıktı ve her seferinde de tüm kurallara uymuştum. Bankada da yeterli param vardı. Belki de vize uzatma gibi başka bir yol denemen gerekir? Acaba Hollandalıların vize konusunda yeni (ve sakıncalı) bir politikaları mı var?
Selam! Vize süreleri bazen başvuru sahibinin durumuna, bazen de konsolosluğun o anki uygulamalarına göre değişebiliyor. Her zaman aynı süreyi vermemelerinin birçok nedeni olabilir. Belki de seyahat amacınla ilgili bir değişiklik olmuştur, bilemiyorum. Vize işlemlerinin ticarete dönüştüğü düşüncesi de maalesef bazen akla gelebiliyor, ama kesin bir şey söylemek zor. Umarım bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alırsın!
Üzgünüm ama neden 45 gün vize aldığını bilmiyorum. Vize şartlarını kontrol edip, yetkililerle görüşmende fayda var.