Hollanda'ya iş için gidiyorum ve şirket davet mektubu gönderecek. Eşimde benimle gelsin istiyorum, ona da Schengen vizesi almak istiyorum. Randevu oluştururken ticari vizeye eşimi de ekleyebilirim diye düşünüyorum ama böyle yaparsam sorun olur mu? Yoksa onun ayrı başvurması gerekir mi? Şahıs ziyareti vizesi alanlar ne kadar süre vize alıyor merak ediyorum?
Merhaba,Hollanda'ya yapacağınız iş seyahati için eşinize de vize almanız mümkün. Ancak, eşiniz için ayrı bir başvuru yapmanız gerekiyor. Eşiniz için "aile ziyareti" veya "turistik" vize türlerinden birini seçebilirsiniz. Aile ziyareti vizesi alanlar genellikle 3 ay ile 5 yıl arasında vize alabiliyor, bu durum başvuru sahibinin durumuna ve konsolosluğun değerlendirmesine bağlı olarak değişebilir. Şimdiden iyi yolculuklar!
Merhaba!
Ticari vizeye eşinizi de ekleyebilirsiniz, sorun olmaz. Onun ayrı başvurması gerekmiyor (genelde). Zaten davet mektubuyla gidiş amacınızı açıklıyor olacak, eşiniz için bu durumu gösterin.
Önemli nokta, eğer randevu sisteminde şahıs ziyareti vizesi başvurusu kısmı varsa eğer, eşiniz için ayrıca orayı kullanmak.
Ancak, herhangi farklı bir zorunluluk ortaya çıkarsa, konsolosluğun talimatlarını harfi harfine yerine getirmek en doğrusudur, sormak en iyisi.
Şahıs ziyareti vizeleri için spesifik bir süre vermek mümkün değil, her vize isteğiniz ayrı bir durum ve buna bağlı olarak işlem süresi değişiyor. Her şey talep ettiğiniz bilgi ve belgelerin tamlığı ve eksiksizliğine bağlı ki vize işlemleri en kısa sürede tamamlanabilsin.
Davet mektubunda eşiniz de yer alırsa, ayrı başvurmak gerekmez. Ona şirketinizin davet ediyor olması yeterlidir.