İki hafta sonra Hollanda vizesi için başvuracağım. Geçtiğimiz yaz 10 günlük İtalya vizesi almıştım. Daha uzun süreli bir Hollanda vizesi için neler yapabilirim? Seyahat sigortası yaptım, işe yarar mı başka öneriniz var mı?
Merhaba, İtalya vizesi almış olman güzel bir referans. Hollanda vizesi için başvururken, seyahat planını detaylı ve net bir şekilde sunman önemli. Eğer mümkünse, Hollanda'daki konaklama ve etkinlik rezervasyonlarını da ekleyebilirsin. Seyahat sigortası yaptırman zaten iyi olmuş. Başvurunda tüm belgelerin eksiksiz ve güncel olmasına dikkat et yeterli olacaktır.
Hey! İki haftaya Hollanda vizesi başvurusu, gerçekten heyecanlı! Geçmişteki İtalya vizesi iyi bir ilk adım, ama Hollanda için artan süre için biraz daha fazla kanıt ibraz etmek gerekebilir.
Seyahat sağlık sigortan işe yarar, ama tek başına yeterli olmayabilir. İyi örnekler için; geçiş geçmişinde önceki seyahatlerini eksiksiz şekilde ele alacaksın, konaklama rezervasyonları, vize sebebiyle gittiği kişiler ile aralarında geçmişte sağda solda olan yazışmalar, hatta mümkünse önceden seyahat amacı doğru doğrultusu için alışık olduğun seyahat alışkanlıklarını açıklayacak evraklar. En önemlisi, net ve detaylı bir vize başvuru iletmeye çalışmalısın. Başka soru varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya netleşmek için sorular sordum.
Seyahat sigortası iyi, ama daha uzun süreli vize için geçerli güçlü bir sebebe (mesela ailesiyle ziyaret, çalışma vizesi teklif, eğitim bağlantısı) sahip olmanız lazım. Başvuru dosyanızı ne kadar sağlam, gerçek ve ayrıntılı yaparsanız şansınız o kadar yüksek olur.