Hollanda Schengen vizesi için randevuma gittim, vize başvurusu süreci hakkında bilgi almak istiyorum. Uzun bir süre sürmüş bir vize başvurusu yaşadım. Başvuru merkezi çok kalabalıktı ve randevuma kadar bekleme çok uzun sürdü. Evraklarım içindeki sorunlardan bir de yanlış bir form doldurduğumu fark ettim ve hemen yaptım. Sonrasında pasaport teslim bedeli ve biyometrik işlemlere katlanmak zorunda kaldım. İyi veya kötü sonuç ile alakalı olarak bu süreç hakkında bilgi paylaşmayı yardımcı bulur musunuz?
Arkadaşım, Hollanda Schengen vizesi başvurusu sürecinden geçen biri olarak seni anlıyorum. Kalabalık, bekleyişler, evrak sorunları... hepsi tanıdık geliyor. Başvuru merkezlerinde böyle yoğunluklar normal. Randevu saatine uyan ve çok fazla zaman kaybına uğramamayı amaçlayan insanlar da var. VFS gibi sistemlerde randevuları kesinlikle önemli. Yanlış formu fark etmek ve hemen düzeltmek harika bir hareket. Bu, olası sorunların önüne geçmen için kesinlikle gerekli. Pasaport teslim bedelleri değişken. Sonuçlar 30 güne kadar değişebiliyor. Bazen, pasaport beklemesi gerekiyor evrak eksiksiz değil, işinin çabuk bir şekilde sonuçlandırılmasını ve yolculuğunuza odaklanmanı sağlayabilirsin. İyi veya kötü sonuçlarla bu oldukça normal bir işlem.
Selam! Başvurunu yapmışsın, hayırlı olsun! Şimdi bekleme zamanı. Genelde 15 gün içinde sonuçlanır ama bazen uzayabiliyor. İnşallah olumlu sonuç alırsın, bol şans!
Süreç genellikle uzun ve karmaşık, maalesef. Önemli olan doğru evraklarla ve formlarla başvurmak.