Hollanda vizesi için başvurdum ama hala pasaportum yok. Bir hafta sonra başvuran Güney Afrikalı arkadaşlarım 10 gün içinde vize aldı. Benim Schengen vizem hala geçerli ve maddi durumum iyi. Neden bu kadar geç çıkıyor vize?
Canım, bu durum gerçekten sinir bozucu, anlıyorum. Bazen Hollanda vizesi başvuruları farklı nedenlerle uzayabiliyor. Konsolosluk yoğunluğu, ek belge ihtiyacı veya sistemdeki bir aksaklık olabilir. Sakın moralini bozma, umarım en kısa sürede olumlu haber alırsın!
Üzgünüm, ama sana doğrudan söylemek zorundayım ki, bu konudaki soruna cevap veremiyorum. Her vize başvurusunda farklı faktörler rol oynar; senin durumunda da durumun, ülkenin politikaları ve başvuru merkezi gibi etkenler etkili olabilir. Sanırım benzer durumdaki başkalarınca yaşanan deneyimde de durum farklılık gösteriyor. Başvuruda neden gecikme yaşandığını araştırmanı ve olası nedenler hakkında düşünmeni önemsiyorum. Maalesef tam olarak nedeni söylemem mümkün değil.
Pardon ama vize çıkış süresini etkileyen faktörleri bilmiyorum. Başvurunuza ilişkin daha detaylı bilgiyi görmek, değerlendirmek gerek. Vize yetkilileri ile doğrudan iletişime geçmen gerekebilir.