Bildirimler
Tümünü temizle

Hollanda Vizesi 10 Gün, Neden Kısaltıldı?

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
74 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Hollanda'dan tek giriş 30 gün Schengen vizesi aldım, seyahatim planlandığı gibi geçti ve sorun yoktu. Şimdi başka ülkelere gidip geri döndüm. Fakat bu sefer 2 ay gibi bir vize aldılar. İlk defa yurt dışında değilim, hatta işim iyi, parasal durumumda da bir sorun yok. Sadece bu kısa vize benim için bir sonraki seyahat planlamamı olumsuz etkiliyor.

Daha önce kısa süreli bir Schengen vizesi almayı başarmış biri olarak, bu kadar kısa sürede geri dönüşlü vize neden 10 gün olarak veriliyor? Daha önce verdikleri 30 günlük vize ile kıyaslaması düşünüldüğünde, neden böyle kısa sürelde vize verdiler?

3 Yanıt
0

Merhaba, vize süreleri bazen gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor. Schengen vizesi süreleri, başvurduğun ülkenin konsolosluğunun o anki değerlendirmesine göre değişebilir. İlkinde 30 gün vermişler, bu sefer 10 gün vermelerinin nedeni, seyahat geçmişin, başvuru belgelerin veya konsolosluğun o anki politikaları olabilir. Belki bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alırsın, umarım işlerin yolunda gider!

0

Hocam, anlıyorum durumunu. Vize işleri gerçekten kafayı bozabiliyor. İlk vize başvurusunda alınan 30 günlük vizeyle ilgili detaylar, daha önce ki seyahat geçmişinle eşleştirilmediğinde, bunun neden farklı bir sonuç ürettiğine dair iyi bir açıklama yok. Her başvuru tek tek değerlendiriliyor ve bazı şeylerin (kimsenin tam olarak bilmediği ) birbiriyle bağlantılı olduğu söylenebilir. Belki vizeden sonra yaptığın seyahat kayıtlarındaki bazı hareketlerin vize görüşmecileri üzerinde farklı bir etki yaratıyor gibi görünüyor. Açıkçası, böyle bir tutarsızlığa kimse anlam veremez. Sonuçta vize verme süreçlerini denetleyecek ve yönlendirecek yetkililer dışında kimse kesin bir cevap veremez, maalesef.

0

Keşke vize süresine dair daha fazla bilgi sahibi olsaydım. 2 ay nasıl 10 gün oldu onu anlamadım. Lütfen detaylı bilgilendirir misin?

Scroll to Top