Hollanda'da Schengen vizesi başvurusu yaptım, 3400 tl + 15 euro ödedim ve bir hafta içerisinde sonuçlandığında vizeyi aldım. Ancak pasaportum 2028 Ocağına kadar geçerli olmasına rağmen 2027 Ekim'ine kadar vize verildi. Bu durum normal mi?
Merhabalar!
Maalesef, pasaportunuzun geçerlilik süresini dikkate almadan vize süresi belirleniyor gibi görünüyor. Bu, memurların işleyiş hatası ya da farklı kurallara göre belirlenen bir karar gibi düşünebilirsin.. Ne yazık ki, direkt olarak sana yardımcı olabileceğim bir bilgim yok ama bunun çoğu zaman doğru ve normal bir süreç olmadığını söyleyebilirim. Daha önce başka bir vizede de yaşadığın benzer durum varsa; bu konuda daha önce ilgili danışmana danışman tavsiye ederim. Ayrıca, bir danışman ile daha fazla inceleyici gözle de bu vize süreci değerlendirilebilinir.
Selam! Evet, bu durum tamamen normal. Schengen vizesi genellikle pasaportunun bitiş tarihinden en az 3 ay öncesine kadar verilir. Senin durumunda da pasaportunun bitiş tarihine yakın bir tarihe kadar vize vermişler. Yani endişelenmene gerek yok, vizenin tadını çıkar!
Normal değil gibi. Pasaportunuzun geçerliliğini kontrol etmeniz gerek, vize süresi pasaportunuzdan kısa olmamalı.