Bildirimler
Tümünü temizle

Hollanda ve Fransa Vizesi Farklılıkları Hakkındaki Soru

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
92 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Hollanda'dan 5 yıllık ticari vize aldım, şimdi de Fransa'dan 5 yıllık turistik vize aldım. Türkiye'den çıkarken pasaport memuru vizemi uzun uzun inceledi, Fransa'da hiç sorun çıkmadan direkt damgayı vurdu. Bu farklılık neden kaynaklanıyor acaba?

3 Yanıt
0

Merhaba arkadaşlar,

Umarım herkesin vizesi sorunsuz geçmiştir. Benim de aynı şekilde, Hollanda'da 5 yıllık ticari vize, Fransa'da 5 yıllık turistik vize aldım. Türkiye'den çıkarken pasaport kontrol memuru vizemi uzun süre inceledi, Fransa'da ise hızlıca damgayı vurdu. Bunun nedeni muhtemelen bazı faktörlerdir; memurun kişiliği, vize başvurunuzda yer alan bilgilerin tutarlılığı, sizin verdiğiniz yanıtların doğruluğu olabilir. Ayrıca, Hollanda'daki ticari vize durumunuz ve Fransa'daki turistik vize durumunuzun Fransa ve Hollanda'nın vize konusunda Türkiye vatandaşlarına bakışları üzerinde de değişikliğe yol açabilir. Memurların durumuna göre değişiklik gösterir sanırım. Aslında şahsen nedenini bilmek pek de mümkün olmuyor sanırım. Bu tür farklılıklar çok normal.

0

Selam, pasaport memurları bazen detaycı olabiliyor, özellikle ticari vizelerde evrak kontrolü yapabiliyorlar. Fransa'daki görevli belki de daha az yoğun olduğundan veya sistemleri farklı işlediğinden hızlıca halletmiştir. Her ülkenin uygulaması ve kontrol mekanizması farklı olabiliyor. Bu durum tamamen normal, endişelenmene gerek yok. İyi tatiller!

0

Pasaport memurlarının gözlem ve takdir yetkisi olduğu için, farklılık muhtemelen yolculuk tarzınız ve planlamanızdaki farktan kaynaklanabilir.

Scroll to Top