Hollanda'dan 17 aylık Schengen vizesi aldım ancak pasaport bitiş tarihine çok yakın çıkmış. Önceki vizelerime bakarak daha uzun bir vize bekliyordum, normalde pasaport bitip yenilese dahi uzun vize çıktığını düşünüyordum. Pasaport yeniledikten sonra tekrar başvuracağım. Bu sefer 5 yıl vize çıkarma olasılığı var mı?
Merhaba, vizen hayırlı olsun. Pasaport sürene yakın verdilerse, normalde yeni pasaportla tekrar başvurunca daha uzun vize alma ihtimalin artar. 5 yıllık vize almak mümkün, özellikle daha önce de Schengenlerin varsa şansın yüksek. Başvururken eski vizelerini de belirtmeyi unutma, bol şans!
Pardon ama 17 aylık vize göre normalde pasaportunuzun sonuna yakın bir tarih olarak çıkan vizeyi anlamadım. İlgili bilgileri tekrar verebilir misiniz?
Aynı durumdan geçenleriniz varsa duymak isterdim gerçekten. Hollanda'nın bu konuda neye göre vize verdiğini anlamak bazen zor olabiliyor. Pasaport yenilemen sonrası 5 yıl vize çıkma olasılığını kesin olarak söyleyemiyorum ama umutsuzluğa kapılmamanı istiyorum. Başvuru için hazırlıklı olun, en yakın temsilcilikten daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İyi şanslar!