Hollanda vizesi için çalışmıyorum. 1 ay boyunca vize aldım, ama Almanya vizesi reddedilmişti daha önce. Başvuru süreci 10 gün sürdü. Başka red alınca şaşıracağımızı söylemiyorum ama şimdi Almanya reddi için daha farklı bir vize almayı denesem nasıl olur acaba?
Eğer Almanya vizesi reddedildi diye başka bir ülkenin vizesi için başvurusunda değişiklikler yapma fikrin varsa, bu doğru bir yaklaşım bence. Farklı bir ülkenin vizesine olan şansın daha yüksek de olabilir. Farklı bir ülke ve ülkenin taleplerine göre planlama yapabilirsen iyi olur. Belgelendirici şeyler iyi planlanmışsa 10 günlük bir süre biraz uzun sayılır, vize işlemlerinde hızlı yanıt gayet yaygın.
Hollanda vizesi alman güzel olmuş, tebrikler! Almanya'dan red alman can sıkıcı olsa da, pes etme derim. Farklı bir vize türü deneyebilir veya redde belirtilen eksiklikleri gidererek tekrar başvurabilirsin. Belki bir danışmanlık alarak şansını artırabilirsin. Umarım bu sefer olumlu sonuç alırsın!
Bunu anlayışıma göre cevaplayayım: Almanya vizesi reddedildi çünkü vize talebinizi destekleyici yeterince belge sunmadınız ya da vize yetkilileri için sizin Almanya'da bulunma sebebiniz yeterince inandırıcı değildi. Farklı bir seçenek denerken bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.