Yunanistan'a bir kere başvurduğumda, firmanın detaylı bilgileri, tüm ekibin uçak rezervasyonlarıyla sözleşme de dahil olmak üzere tüm belgeleri vermiştim ama bana 24 günlük tek giriş vizesi verdiler. Şimdi de başka firmada çalışıyorum, ancak tekrar başvurduğum Hollanda'ya 2 yıllık vize verdiler, belgelerim daha zayıf olmasına rağmen. Nerede hata yaptım? Daha uzun süreli Schengen vizesi almak için nelere dikkat etmeliyim?
Valla Yunanistan biraz cimri davranmış sanki, üzülme. Her ülkenin vize politikası farklı olabiliyor. Belki de o dönem yoğunluk vardı ya da ilk başvurundu diye kısa kestiler. Bir dahaki sefere başvururken, seyahat geçmişini daha net belirt, mümkünse eski vizelerinin fotokopilerini ekle. Ayrıca, başvurduğun ülkeyle daha sık seyahat edeceğini gösterirsen şansın artar.
Merhaba! Özür dilerim ama örnek vakada paylaştığınız kişisel bilgilerinden hareket edemiyorum. Ancak genel bir anlamda; Hollanda vizesi alma sürecinizdeki bir farkın yunanistan vizesi için eksik olduğunuz faktörü ortaya koymuş olduğunu düşünüyorum. Hatta ek faktörlerden ve bağlantılardan emin olamadığınız için de yanlış bir değerlendirme içerisindesiniz demek.
Belki de Hollanda vizesi almanızda yaşadığınız seyahat deneyiminizin rolü büyüktür. Vize başvurusu değerlendirenlerde inandırıcı yönlere göre öncelik ve puanlandırılmalar söz konusudur.
Daha uzun vize almak için;
Düzgün ve eksiksiz belgeler sunmanız önemlidir.
Başvurunuzun güçlü ve istikrarlı görünmesi iyi.
Daha önce Schengen vizesi aldığınız varsa, verdiğiniz bilgiler mümkün olduğunda bir istikrar ve olumlu öncelik olduğunu gösterir
Çalışma sözleşmenizin ve işyerinizin ciddiyetini kanıtlamak önemlidir.
Özetle, her vize başvurusu farklı değerlendirmeler içerir. Detayınıza odaklanıp neyi doğru yaptığınızı araştırmak önemli!
Belgelerin, kişinin durumuna göre değişen farklı kriterler kapsamında değerlendirildiğini unutmamak lazım. Hollanda vizesinde, daha olumlu bir değerlendirme sebebi önemli olabilir.