Hollanda vizesi almakla ilgili bir sorunum var. Daha önce aldığım 3 vize 1 yıllıkken, şimdi 5 günlük bir vize verdiler. Neden bu farklılık var? Başka ülkelere gitmeyelim diye vizeyi niye bu kadar sıkı tutmuyorlar?
Canım, bu durum bazen olabiliyor. Vize süreleri başvurulan döneme, başvuru sahibinin durumuna ve konsolosluğun o anki değerlendirmesine göre değişebilir. Diğer ülkelerin böyle bir uygulaması yok, her ülkenin vize politikası farklıdır. Belki Hollanda'ya yaptığın seyahatlerin sıklığına veya amacına göre bir değerlendirme yapmışlardır. Başvurunu yaparken sunduğun belgeleri ve seyahat planını tekrar gözden geçirmende fayda var, bir sonraki başvurunda daha uzun süreli vize alabilirsin.
Abi, vallahi ben de aynı garip durumu yaşadım. Çalıştığım, Hollanda Vize Merkezi'nde de benimki de, son vize başvurusunda 5 gün vize verilmişti. Eskiden 1 yıllık verilip 5 yıllık olanlara da veriliyor, ama 3 ile 5 günlünün ne alakası olduğunu kimse açıklayamadı. Belki onların sisteminde bir hata çıkıyor. Belki yeni bir sistem vardır, bunun nedenini şimdilik öğrenmenin bir yolunu bulamıyorum.
Her zaman dandik bir durum diye düşünüp, farklı başvuru stratejileri deneyebilirsiniz : Vize için farklı bir yaklaşımı seçmiş de olabilirler. O yüzden, sorununuzu Hollanda vize yetkililerine farklı bir açıdan nasıl ele alabilirsiniz, iyice araştırmanızı ve başvuru görüşmelerinizde detaylı konuşmalısın.
Bence vize süresi, geçmişte ne tür seyahatler yaptığınıza göre belirleniyor. Her durum farklı değerlendiriliyor.