Hollanda'ya iş vizesi için şirket üzerinden başvurdum arkadaşımla ve ikimize de 1.5 ay tek girişli vize verdiler. Şirket üzerinden başvurmuş olduğumuz için evraklarımız aynıydı, bende birçok vize ve giriş çıkış kaydı mevcut. Arkadaşımın ise ilk pasaportu ve üzerinde başka vizesi yok. Acaba bu durum vize başvurusu için ne kadar etkili negatif rol oynuyor?
Anladım, Hollanda vizesi almışsınız, hayırlı olsun! İlk pasaport olması ve vize geçmişinin olmaması vize değerlendirmesinde etkili olabiliyor. Senin vize geçmişin olduğu için bu durum sana avantaj sağlamış. Ama merak etme, tek girişli vize almış olsanız da Hollanda'ya gitmeniz güzel bir başlangıç. Bir sonraki başvurunuzda vize geçmişiniz olacağı için daha kolay olabilir.
Arkadaşının vizeinin daha önce vize almamış denemeler olmasından gelebileceğini düşünüyorum. Pasaportunda/başvurularında hiçbir önceden olumsuz durum yok denirken, olası öncesini gösterememek negatif etki yaratabilir, daha düşük denemem olduğunu düşünebilirler. Senin vize geçmişinle herşey iyidir fakat onun olumsuz durum belirtisinden yirmiye bin olası başvurusu olmamışsa negatif olarak gözlemlenebilir. Başka ülkelere gidip gelmişken vize almak için çalışmamış vaziyette olduğunuzdan anlaşılmasında, yadırgandığından kaynaklı nedenlerden kaynaklı negatif etkilenebilir arkadaşınız.
Arkadaşının ilk pasaportu ve geçmiş vize-giriş çıkış kaydı olmaması, sizin daha önce vize almış olmanızdan daha belirgin bir negatif faktör.