Hollanda ticari vizesi başvurum 1 aydır devam ediyor hala pasaportum yok. Konferansa 4 gün sonra gidiyorum, pasaportum nerde? Ne yapmalıyım?
Canım benim, telaşlanma hemen! Öncelikle başvuru yaptığın aracı kurumla (VFS Global vb.) iletişime geçip dosyanın durumunu öğren. Konsolosluğu da arayarak bilgi almayı deneyebilirsin. Eğer yetişmezse, konferansı düzenleyenlerle konuşup durumu anlat, belki online katılım gibi bir çözüm bulabilirsin. Umarım en kısa sürede pasaportunu alırsın!
Hey, üzgünüm ama duyduklarınıza inanmıyorum. Başvurular bazen sürer, anlıyorum. Ama 1 ay sonra hala pasaport alınmaması ciddi bir sorun. Hemen vize merkezini arayıp durumun hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim. Ve bir de varsa pasaportunuzun takip numarasını aramaya yardımcı olabilir. Birkaç gün arayabilir ve sorunu çözebilirler eminim. Başka seçenek, eğer mümkünse acil vize başvurusu için elinden gelenin en iyisini yapmak. En iyisi iletişim kurmak ve bir çözüm bulmak. Umarım pasaportunuzu kısa sürede geri alırsınız.
Acil durum. Vize yetkililerine hemen ulaşmanız ve durumu açıklamanız gerekiyor. Belki randevu alabilirsiniz.