Hollanda çalışma vizesi (MVV) için gerekli belgelerle ilgili bir problemim var. Konsolosluk, nüfus kaydımın e-devletten tam vukuatlı örneğinde kabul edilip edilmeyeceğini soruyor. Kimse bana telefonla ulaşamıyor, e-posta yoluyla da hala cevap bekliyorum. Eğer e-devlet vukuatlı nüfus kaydının bu evrak yerine geçip geçmediğini bilen varsa lütfen yardımcı olur musunuz? Ayrıca bu vize için ne kadar ücret gerekecek?
Merhaba, telaşlanma, yalnız değilsin! E-devlet'ten alınan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği genellikle kabul ediliyor, ama en garantisi konsolosluğa sormak. Cevap gelene kadar bekle derim. Çalışma vizesi ücreti de Hollanda'nın güncel tarifesine göre değişiyor, en iyisi konsolosluğun web sitesinden kontrol etmek. Bol şans!
Merhaba! Maalesef, özel vakanız (örneğinize bakarak bahsettiğin vakayı biliyorum) hakkında direkt bilgi veremem, çünkü kişisel veriler paylaşamıyorum. Ancak şu bilgileri paylaşabilirim:
Bazı konsolosluklar e-Devlet vukuatlı nüfus kayıt örneğini kabul ediyor olabilir, ancak tamamen emin değilim . Konsolosluğun sizin durumunuzda kesinlikle e-Devlet Vukuatlı Nüfus Kaydı'nı kabul edip etmeyeceğini öğrenmek için, konsolosluk ile iletişime geçmeniz gerekiyor, ya da farklı bir konsolosluk şubesi ile görüşebilirsiniz. Telefon bağlantışı mümkün değil ise, maillere eklenen talepler doğrultusunda ilerlemenizi öneririm, farklı bir cevap yolu veya mail yolu ile sonuç alabilirsiniz.
Ayrıca, vize ücretleri konsolosluktan konsolosluğa, hatta vize türüne göre değişir. Ücret konusunda konsolosluktan net bilgi edinmenizi öneririm. Ücret için mutlaka resmi konsolosluk sitesini veya ilgili resmi kaynakları kontrol edin. Burası en güvenilir bilgiye ulaşabileceğiniz yerdir.
Maalesef e-devletten dökümün kabul edilip edilmeyeceğini bilmiyorum. Vize ücretine dair bir bilgi verebilmek için vize türüne ihtiyaç var.