Hollanda'dan ve İsviçre'den Schengen vizesi aldım, ama maaşım asgari ücret ve hesabımda yüksek miktarda para yok. Vize almak için çok fazla belge verdim. Başka insanlara göre bu denli fazla belge vermemi gerektiren nedir?
Yoo, vize işleri karmaşık ya. Senin durumun, herkese uyacak bir kalıp değil maalesef. Benim bildiğim kadarıyla, vize işlemleri çok objektif değil. Her başvurunun ayrı ayrı değerlendirildiğini unutmamak gerektiğine inanıyorum. Vize görevlileri şahsen sana özel davranırlar demiyorum. Belki, onların görevi her başvuruyu bireysel olarak inceleyip, riskleri değerlendirmekte yatıyor. Bu işin "neden her başvuru tek tek değerlendirilmeli", diye bir cevap vermesi zor bir konu olduğunu belirtmek isterim. Belki her vize talebi farklı faktörler ve risk değerlendirmeleri gerekebilir. Bizim başvuru belgelerimiz de herhalde onların dikkat çekecek şekilde farklıymış; ve bu da bizi biraz germişti doğrusu. Ama bu, herkesin benzer işlere girmesini engelleyebilmek için yapılabilir olabilir mi diye düşünüyorum. Şimdi, tüm bunların üzerine, maaşının asgari olacağını ve yüksek bir sermayen bulunmadığını belirtmişsin. Ama, evraklarının yeterli olduğunu da söylüyorsun. Yani, eğer hepsi, düzgün bir şekilde (herhangi bir çarpıklık veya sahtekarlık girişiminden bağımsız olarak), eksiksiz bir şekilde hazırlanmışsa, belgenin çok detaylı olduğuna dair herhangi bir olası bir eksiklik sorunu olmadığı söylenebilir. Ne yazık ki, bunun dışındaki bir şey, sadece tahminde bulunmamız gereken bir şeye dayanıyor. Bu çok kötü ama en azından vize aldın. Bu da önemli başarı!
Selam, vize başvuruları kişiden kişiye değişebiliyor. Maaşın ve hesabındaki para miktarı önemli faktörler olsa da, sunduğun diğer belgeler ve genel durumun da değerlendiriliyor. Belki seyahat amacın, geçmiş seyahatlerin veya diğer belgelerin incelenmesi sonucu daha detaylı bir değerlendirme yapılmıştır. Endişelenme, vize aldıysan sorun yok demektir! 😊
Maalesef, sorunun bir kısmını anlayamadım. Asgari ücretli olduğunuzu ve yüksek miktarda paranın olmamasıyla Schengen vizesi alma yeteneğinizin bağlantılı olduğunu nereden çıkarıyorsunuz? Belge talebinde belirli bir sebep vardı sanırım. Lütfen, sorunu daha açıklayabilir misiniz?