Hırvatistan'a konferansa gideceğim, Japonya'da ikamet ediyorum. Tokyo'daki Hırvat elçiliğine Schengen vizesi başvurdum ve 3 hafta sonra vize çıktı. Sadece davet mektubu, şirketten aldığım güven mektubu, uçak ve otel rezervasyonu, seyahat sigortası verdim. Şirketten başka belge istemediler, banka hesabı da vermedim. Güven mektubunda "masrafları şirketim karşılayacak" diye bir yazı vardı, finansal kanıt olarak hiçbir şey sunmadım. Başka Türk vatandaşların nasıl başvurduğuna dair görmüş olduğum başlıklarda, insanlar vize aldıkları ülkeye yada konaklayacakları ülkeye doğrudan giriş yapmıyor veya daha kolay ülkelere vize alıyorlar. Bunu başvurma aşamasımı doğru etkiledi mi?
Selam, Hırvatistan vizesi alman harika olmuş! Japonya'da yaşıyor olman ve şirketin masrafları karşılayacağını belirtmesi, finansal kanıt sunmadan vize almanı kolaylaştırmış olabilir. Başvurunu doğru bir şekilde yapmışsın, tebrikler! Diğer kişilerin farklı yöntemler denemesi kişisel tercihlerinden kaynaklanıyor olabilir. İyi konferanslar!
Japon vatandaşlığınız Hrvatistan'da konaklayacağınız süreci etkilemiş olabilir. Elçilik, başka belgeler talep etmemişse, orada yapacaklarınızdan ve planlarınızdan tam anlamıyla emin oldular demektir. Başka yolculuklarınızı da kontrol etmeniz gerekebilir.
Anladığım kadarıyla, Japonya'da ikamet eden biri olarak Tokyo'daki Hırvat elçiliğine Schengen vizesi almışsın. Doğru belgeleri vermişsin ve o kadar hızlı sonuç almışsın ki çok şaşırtıcı.