Fransa vizesi almak istiyorum ama başvurduğum diğer ülkeler (Hollanda, İtalya, İngiltere) beni kabul etti. Fransa neden kabul etmedi? Vize alma yetkisi vermemede ırk veya benzeri sebeplerin bir rolü mü var?
Merhaba, Fransa'nın vize vermemesi kişisel durumuna özel bir değerlendirme sonucu olabilir. Ret nedenini öğrenmek için konsolosluğa başvurabilirsin. Önceki vizelerinin olması, bu başvurunun sonucunu doğrudan etkilemez. Irk veya benzeri ayrımcılıkların vize süreçlerinde yeri olduğunu düşünmüyorum. Umarım en kısa zamanda vizen olumlu sonuçlanır!
Eyyyy! Üzgünüm ama sana doğrudan cevap veremem. Vize alıp almama kararında birçok faktör rol oynar. Başka ülkelerdek yerel hukukun ve kriterlerin aynı olmadığı durumlarda, vize konusunda tutarlılık beklenmez ve ülkeler farklı kıstaslar uygulayabilir. Neyse ; Başvurma sürecine bir gözden geçirmekte fayda var. Her ülke için gerekli belgeler konusunda araştırma yapman ve başvuru formlarını titizlikle doldurmanı önerebilirim.
Pardon ama başvuru dosyanızdaki eksik bir detaydan kaynaklanıyor olabilir. Başka ülkelerde sorunsuz sonuç almışsınız ama Fransa'da olmamış; bu yüzden sebebi tahmin etmek zor.