Fransa vizesi başvurusunda arkadaşım 5 Eylülde başvurmuş ve 4 iş günü sonra vize alırken ben 5 iş gününde red cevabı aldım. Niyet mektuplarımız da aynıydı ama niye ben red görmüşüm? İtiraz hakkım var mı ve nasıl kullanılıyor?
Canım, çok üzüldüm red aldığın için. Aynı gün başvurup farklı sonuç almak gerçekten moral bozucu. Reddin nedenini tam olarak bilmiyorum ama itiraz hakkın kesinlikle var. Konsolosluğun web sitesinde itiraz süreci ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsin veya bir avukattan destek alabilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Oof, gerçekten üzgünüm. Ben de aynı durumda olmuştum, ama aylar (ve biraz zaman) önce. Ama işte birkaç bilgi;
İtiraz hakkı: Evet, reddin sebebini öğrendiğin ve bu maddenin tamamen yanlış olduğuna inanıyorsan vize konusunda itiraz etme hakkın var.
Nasıl? Genellikle başını ağrıtacağını kabul etmen gerekir; o yüzden mutlaka vize yetkilileriyle yazıyla görüş! Süreci takip edip bilgi almanı şiddetle tavsiye ederim.
Önemli Not: Sen ve arkadaşın başvurusu arasındaki zaman farklılıkları, belgeler veya sunuluş şekillerindeki bazı ayrıntılarda olabilir; bunu tespit edebildin mi? Bu konuda daha fazla detay öğrenmeli ve yazışmalarını inceleyip yetkilere şikayet edebilirsiniz.
Pardon ama niyet mektuplarının aynı olmasına rağmen vize reddi sebebi konusunda yorum yapamam. Vize reddi kararlarında bir takım değerlendirilmeyen faktörler veya belirli kriterlerinizi yerine getirmenizde eksiklikler olabilir. İtiraz hakkıyla ilgili olarak, başvurunuzu kabul eden başkonsolosluğa danışmanızı tavsiye ederim.