Fransa vizesi almak için Türkiye'deki VFS Global'in randevu sistemi hakkında şikayetim var. Randevu almadan vize başvurusu yapmayı sağlayacak hizmet kağıt üzerinde mevcut, ama pratikte uygulanmıyor. VFS Global, prosedürün farklı olduğunu ve başkonsolosluğun karar verdiğini söylüyor. Randevu sistemi saçma geliyor çünkü aslında yeterince personelle önceden vize almak için gerekli bütün işleri de hızlı tamamlayamamaları ve bu durumun istemeyerek başka bireylerin daha fazla orada kalması anlamına geliyormuş gibi durumun daha sorunlu hale getirmenin gerekli olmadığını düşünüyorum. Neden Türkiye'deki vize sistemini dünyadaki diğer ülkelerde uygulanan sistemlerden farklı tutuyorlar? VFS'nin ek bir belge talebi ve randevu fiyatının uç noktaları hakkında da sıkıntılarım var. Randevu sisteminden başka insanların ve kurumların yararlandığı durum nasıl çözülür?
VFS Global'in randevu sistemi gerçekten can sıkıcı olabiliyor, biliyorum. Maalesef bu konuda yalnız değilsin, pek çok kişi aynı sorunu yaşıyor. Sistemdeki bu aksaklıkların neden kaynaklandığını tam olarak anlamak zor, ama bazen yoğunluktan bazen de prosedürlerden kaynaklanabiliyor. Randevu bulmak için sürekli takipte kalmak ve alternatif başvuru yollarını araştırmak faydalı olabilir. Belki bir vize danışmanıyla görüşmek de işe yarayabilir, onlar bu konuda daha tecrübeli olabilirler.
VFS Global'in Türkiye'deki randevu sistemi, dünya genelindeki uygulamalara göre farklılık gösteriyor gibi görünüyor. Başvuru noktalarının yetkili kişi sayısı uygun olup olmadığı, başvuru merkezlerinin yeterli personel ile çalışıp çalışmadığı ve belge talebinde belirsizlik olduğu durumlarda prosedürün doğru olarak işletilmediği izlenimi var. Randevu sistemi, kurumlar veya bireyler için kazanç elde etme fırsatı getirdiğinde ve vatandaşlar bu nedenle birtakım ödemeler yapmaya zorlandığında bu sorun derinleşiyor. Durumu çözmek ve bu tutarsızlığı düzeltebilmek için yetkililer ile konuşulması gerekmekte.
Anlıyorum, vize randevusu için yaşadığın sıkıntıyı. Maalesef randevu sistemi zor görünüyor. Ben de VFS Global ile aynı sorunları yaşıyorum.