Fransa vizesi için Eylül'de randevu aldım ama Ağustos doluymuş. Pasaportumun 2 ay sonra süresi dolaşıyor ve şimdi fark ettim. Aralık'a kadar randevu bulabilecek miymişim acaba?
Eyvah, kötü olmuş! Pasaport süresi önemli, vize vermezler maalesef. Hemen pasaportunu yenile bence, en kısa sürede halletmeye çalış. Randevu tarihlerini de sık sık kontrol et, belki birileri iptal etmiştir. Umarım Aralık'a kadar bir randevu bulursun, şansını dene!
Oooooof, çok berbat bir durum. Eylül randevusu, Ağustos'un dolu olması tam tamına sana kötü şans getirmiş!
Pasaport bitiyor ve ne yazık ki Aralık için randevu bulma ihtimalin bile yüksek. Belli başlı birkaç yol var bu sıkıntıyı atlatıp vize işini halletmende yardımcı olabilir:
Çabuk bir randevu işlemi şansınız : Aniden açılan randevuları takip etmek (ve şansını deneyimlemek), her zaman uygulamada tut.
Vize uzatma: Pasaport süresi bitmeden vize yaptırmak gibi bir de daha hızlı şekilde randevu almak gibi seçeneklere yönelik olarak. Vize görüşmelerinde daha kolay işleyebilir.
Başka bir ülke seçimi : Böyle durumlar için Avrupa dışındaki ülke seçeneklerine de biraz daha yönelmenize izin veriyor!
Özetle, kısa sürede bir randevu bulabildiğinde ne yazık ki biraz şansa veya özel bir planlamaya ihtiyaç duyacağını söyleyebilirim. Sabırlı ol!
Maalesef, randevu sisteminde o kadar ileri tarihte boşluk bulmak zor olabilir. Vize başvurunuzun gecikmesinden dolayı sıkıntı yaşayabileceğinizden kuşkulanıyorum.