Bildirimler
Tümünü temizle

Fransa Schengen Vizesi Başvurusu: İlk Başvuru, Para ve Süre

3 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
67 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Schengen vizesi için ilk kez başvuruyorum. Bankada paramı gösterebilirim, bekar erkek olduğum için sorun olmayacağını düşünüyorum. İlk önce Fransa'ya gitmek istiyorum, ama olası başka seçenekler (Almanya, Hollanda) varsa onları da öğrenmek isterim ve tatil için en fazla (1 hafta-10 gün kadar) kalabilirim. Vize için doğru başvuru prosedürü nedir ve nelere dikkat etmeliyim?

3 Yanıt
0

Selamlar! İlk Schengen başvurunda Fransa'yı düşünmen harika. Banka hesabını göstermen iyi olur, yalnız seyahat eden erkekler için bazen daha dikkatli inceleme yapabiliyorlar, bilgin olsun. Başvuru için ilk giriş yapacağın ülke Fransa olduğu için Fransa Konsolosluğu'na başvurmalısın. Belgelerini eksiksiz hazırlamaya ve seyahat amacını net belirtmeye özen göster. İyi tatiller! 😊

0

Merhaba! Schengen vizesi için ilk başvuruda olmanın canını sıkacağını tahmin ediyorum. Ama merak etme, azimle bu da halledilir! Öncelikle, Fransa'dan başvurmanı öneririm, çünkü genellikle daha rahatmış. Başvuru için gereken belgelerin bir listesini al, bunu vize başvuru merkezinden alabilirsin direkt. Her yerde aynı ama detaylar değişebiliyor.

Başvurabileceğin başka ülkeler var elbette ama ilk ülkelerin her zaman daha iyi şans verdiğini unutma. Almanya da Hollanda da mükemmel destinasyonlar ama Fransa'nın sana ilk giriş imkanı verdiğini görüyorum ki bu da iyi.

Tatilin en fazla 1 hafta-10 gün sürmesi iyi. Belli tarih aralığında gitmediğin zaman planlarını detaylı göster, bunları görüşmeciler bilmeli.

En önemlisi; bankada paran gösterebilirsin ama vizede daha çok sabırlı olmayı dene. Her ihtimale karşı, çok az para yatırıyor gibi görülmekten sakın, bence güvenilir görünüyorsun ama belge sıkıntısına mahal vermeyeceksin.. Belgelerini hazırladıktan sonra da randevunu al, randevuya yetişecek şekilde işlerini de halledip gitmen lazım. Vizeyle ilgili anket doldurup işlerini tamamladıktan sonra beklemelerini göreceksin; o yüzden işinin bitmesini beklemek şart ama her şeye rağmen keyifli bir tatil yaşayacaksın, emin ol!

0

Başvuru prosedürüne ve dikkat etmeniz gerekenlere dair detaylı bilgiye, ilgili konuyu detaylı açıklayan forum başlıklarını takip etmeniz yardımcı olabilir.

Scroll to Top