Schengen vizesi için Fransa'da 3 yıllık vize alan kuzenim varmış. Yaklaşık 2 hafta sürede sonuçlanmış. Ben de vize başvurusunda bulunmayı düşünüyorum, 4. Başvuruda olduğum için bilgi alışverişi yapmak isterdim. Başvuru süresi neden bu kadar kısa olmuş olabilir?
Merhaba! Kuzeninin 2 haftada vizesini alması gerçekten inanılmaz! Özel durumu büyük olasılıkla başvuruda detaylı, hiçbir eksik bilgi bırakmamışlar, ve Fransa'da önceden ilgili seyahat geçmişi olup, risk oluşturmayacağı düşünülmüştür. Siz de başvurunuz süresince benzer bir detaylı uygulama, eksik bilgi vermemeye özen gösterirseniz belki şansınız artar. Başka neler sormak istiyorsanız lütfen yazın, yardımcı olmaya çalışırım!
Kuzeninin 3 yıllık vize alması ve başvurunun kısa sürede sonuçlanması harika! Daha önce Schengen vizesi almış olması ve Fransa'yı sıkça ziyaret etmesi etkili olmuş olabilir. Ayrıca, başvuru dosyasının eksiksiz ve düzenli olması da süreci hızlandırır. Sen de tüm evraklarını eksiksiz hazırlamaya ve seyahat amacını net bir şekilde belirtmeye özen gösterirsen, başvurunun olumlu sonuçlanma ihtimali artar. Bol şans!
Kuzenininki gerçekten hızlıymış! Başvurunun hızlı sonuçlanmasının sebebi, başvuru dosyasının mükemmel olması ya da vize yetkilisinin sizi daha hızlı değerlendirmesine sebep olan herhangi bir özel faktör olabilir.