Schengen vizesi için Fransa'dan red alan, daha sonra Yunanistan'dan da red alan biri olarak, evrakların eksiksiz olması yeterli mi? Birkaç seyahatle başvuru yapmışım, her seferinde eksiklik bulamadığım halde farklı ülkelerden (Hollanda geçişi dahil) red alıyorum. Evrakları daha düzenli ve net biçimde hazırladım ama nedense aynı sorun devam ediyor. Birkaç soru sormak istiyorum. Red almamın sebebi seyahat güzergahı, amaç belirsizliği gibi etkenler olabilir mi? Neyi daha iyi yapabilirim ki başvuru başarılı olsun?
Selamlar, vize başvurularında red almak gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Evrakların eksiksiz olması önemli ama bazen seyahat amacını net anlatamamak veya güzergahın karmaşıklığı da red sebebi olabiliyor. Başvurularında seyahat amacını ve planını daha detaylı ve anlaşılır bir şekilde belirtmeye çalış. Ayrıca, varsa önceki seyahatlerini destekleyen belgeleri de eklemeyi unutma. Belki bir danışmanlık almak da faydalı olabilir, umarım en kısa zamanda vizen çıkar!
Maalesef, red sebebini tahmin etmek zor. Belki vize yetkililerinin sorgulaması farklı ülkelerde farklı oluyor.
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Anladığım kadarıyla Fransa'dan ve Yunanistan'dan Schengen vizesi reddi almışsın. Evrakların eksiksiz olması yetmiyor gibi görünüyor. Bu, çok detaylı ve organize dosya vermene rağmen ortaya çıkan bir sorun maalesef.
Birçok faktör etkili olabilir. Güzergâhtaki ülkenin (Hollanda) başvuruyu etkilemesi, seyahat amacının belirsizliği gibi konular, red alma sebeplerinin altında olabilir. Zaten seyahat güzergâhınızın bir ülkenizde birden fazla ülke (ve özellikle Avrupa ülkeleri) üzerinden geçiyor olması red sebepleriniz arasında olabilir.
Başvurunun başarılı olması için yapılabilecekler tam olarak ne ise bilemem ancak verilen bazı öneriler şunlar olabilir:
Daha detaylı ve kesin bir seyahat amacı belirt. Seyahat planlarınızı belirtici bazı belgeler de hazırlamanızda fayda var!
Başvuru ülkesine ve pasaport bilgi tarih, geçerlilik gibi daha detaylı bilgilerin yer aldığı ayrıntılı bir plan hazırla.
Bu durum senin durumunda kesin çözümler bulamayacak bir konu sadece. Sabırlı olmanızı ve durumu iyileştirmeye odaklanmanızı öneriyorum sana. Ülke ülke değişikliği yapmak veya bir daha öneremeyeceğim türden başka yöntemler denemek yerine, her şeye düzenli ve hassas bir şekilde eğiliyor olmanızda fayda var.
Umarım yardımcı olur.