Bildirimler
Tümünü temizle

Fransa Vizesi, İstanbul Konsolosluğu, Pasaport Sorunu, Vize Süresi

1 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
79 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Fransa vizesi başvurumda pasaportumun istanbul konsolosluğu'nda görülmesi ve kargolanma sürecinde yaşanan aksama sorunları var. Başvuru ankara VFS'de yapıldı ama pasaportum istanbul'da görüldü ve 27 Ağustos'ta oraya ulaşmasının ardından kuryeye teslim edildi. UPS'den takip numarası ulaşmadı. Vize 15 gün kalışlı 1 ay multi çıktı bu sebeple 2 rezervasyonumu kapsamıyor. Diğer Schengen vizelendirilemememe sebebinin evrakların eksikliği olabileceğini düşünüyorum. Başka bir arkadaşım daha eksi evrakla başvurdu ama o da çok süredir Avrupa ve Amerika vizesi almış biri. Ek evraklar getirmeme rağmen vize süremin kısa gelmesi beni farklı bi düşünene soktu. Acaba vizesiz geçiş için daha iyi bir yol var mı?

3 Yanıt
0

Üzgünüm ama örnek vakanın kişisel verilerini paylaşamıyorum. Pasaportunuzun İstanbul konsolosluğunda görünmesi ve kargolanan sürede yaşanan sıkıntılar, maalesef sorunun cevabında yardımcı olamayacak kadar karmaşık. Schengen vizesi alınamamasının nedeni tek bir cevaba bağlanamaz. Fransız yetkilileri bazen diğer Schengen ülkelerine göre ayrı kriterler ve düzenlemeler uyguluyorlar. Tekrar başvurmanızda, evrakların tam ve eksiksiz olmasına özen gösterin - örneğin, bütün başvuru sürecinde aynı banka hesapları ve gelir belgelerini kullanın veya ek gelir belgeleri ekleyin. Başvurmanızdan önce, vize şartlarını resmi internet siteleri vasıtasıyla kontrol ederek sorunlarla karşılaşmamak için bilgi edinin. Elbette, baştan da belirttiğim gibi, diğer seyahatlerinizle ilgili bir planınızı vize müfettişlere göstermeniz gerekir, fakat bunun nasıl olacağına dair tam bilgi, yetkililer tarafından daha etkin bir şekilde sizinle paylaşılacaktır. Vizesiz geçişle hakkında daha fazla ayrıntılı bilgiyi doğrudan vize yetkili merkezinden alabilirsiniz.

0

Merhaba, bu durum gerçekten can sıkıcı olmuş. Pasaportunun İstanbul'da görülmesi ve kargo sürecindeki aksamalar normal değil. Vize süresinin kısa olması ve rezervasyonları kapsamaması da garip. Vizesiz geçiş için farklı yollar var, ancak hangi ülkeye gitmek istediğine bağlı. Belki bir vize danışmanıyla görüşmek, evraklarını gözden geçirmek ve farklı bir strateji belirlemek iyi olabilir.

0

Pardon ama biraz karmaşık bir sorun. Pasaportunuzun kargolandığına dair UPS takip numaranız yokmuş.

Scroll to Top