Estonya'da 5 günlük, Hollanda'da ise 8 aylık Schengen vizesi aldım. İş için gitmem çok gerekli, yoksa başvurmayı düşünmezdim ama gerçekten bu kadar zorlayıcı olduğunu tahmin edemiyordum. Schengen vizesi işlemleri için nasıl bir yol izlemeliyim ve süreci daha kolay tamamlayabilmek adına neler önerilebilir?
Anladığım kadarıyla Schengen vizesi alma sürecinde zorlandığını söylüyorsun. Başvuru yaptıktan sonra beklediğin kadar kısa sürede sonuç gelmedi mi?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, bu süreç gerçekten yorucu olabiliyor. İlk olarak, hangi ülkeye daha sık seyahat edeceksen veya hangi ülkede daha uzun süre kalacaksan, o ülkenin vizesine başvurmak daha mantıklı. Eğer Hollanda'da daha uzun süre kalacaksan, Hollanda vizesiyle giriş yapıp Estonya'ya gitmende bir sakınca olmaz. Gelecekteki başvuruların için, seyahat amacını ve süreni net bir şekilde belirtirsen ve tüm belgelerini eksiksiz hazırlarsan, işler kolaylaşır. Başvurunu mümkün olduğunca erken yapmanı ve seyahat geçmişini düzenli tutmanı öneririm.
Estonya'da 5 günlük, Hollanda'da 8 aylık Schengen vizesi almış olman biraz garip. Belki başvuru şartlarını çok iyi yerine getirmedin. Her vize talebinin kendine has farklı süreçleri var gibi duruyor. Başvuru öncesi detaylı bir araştırma yapman en iyisi. Belgelendirmelerinizi en ince ayrıntısına kadar doğrulayın ve başvuru öncesi bir danışmanla görüşmeyi değerlendirin. Vize için en detaylı şartlar ilgili konsolosluğun sayfasında. Her zamanki gibi iyi şanslar!