Bildirimler
Tümünü temizle

Danimarka Vizesi: Tek Girişli 8 Günlük Vize, Multiple Reddi

2 Gönderiler
4 Üyeler
1 Reactions
74 Görüntüleme
0
Konu başlatıcı

Danimarka vizesine başvurmuştum, 3 hafta sonra aradılar ve multiple vize vermiyorlardı. Başvurduğum tarihi itibariyle 2 yıl içinde başka Schengen vizesi aldığım için multiple verilmediğini söylediler. Sonuçta 8 gün tek girişli vize çıktı. İkinci Schengen vizesi bu. Uzun dönem vize almam mümkün mü?

3 Yanıt
0

Merhaba, üzüldüm tek girişli vize çıkmasına. Schengen kuralları bazen karmaşık olabiliyor. Normalde geçmişte aldığın vizeler uzun dönemli vize almanı kolaylaştırır. Bir sonraki başvurunda, seyahat planını detaylı anlatıp uzun süreli vize istediğini belirtirsen şansın artabilir. Bol şans!

0

Arkadaşım, yaşadığın durum maalesef Schengen vizesi almada sıkça karşılaşılan bir nokta. Multiple (çok girişli) vize almak için gerekli koşullardan birisi 2 yıllık sürede minimum 1 Schengen vizesinin olması, o da aslında tek girişli bile olsa. Senin durumun, önceki 3 yıllık dönemden alınan (örnekte örnek yıl yok) vize istatistiklerine göre bir değerlendirme kapsamında, bir tek girişli vizeyi kabul edilebilir bir durum olarak gördüklerinden daha önceki (3 yıllık geçmişte) 2 yıllık döneme ait, ve muhtemelen üçgenlere benzeyen grafiğe göre , minimum tek girişe dayalı daha önceki vize deneyiminin de değerlendirilmesini gerekli kılıyor.

Uzun dönem vize alma şansını arttırabilmek için çok daha uzun vadeli Avrupa seyahatlerini planlamaktan ziyade, vize talep eden konsolosluğun, her başvuru için olmak istedĭğiniz bir ülkede (sadece) geçici veya uzun dönem (dĭğerlerinin aksine sadece) bir vizite başvuru geçmişinde belirli turlar üzerinden bir vize verme politikası izlediği düşüncesinden hareket etmelisiniz. Bu yorum, örnek vakadan yansıtmalı olarak aldığı bir bilgiye göre oluşturulmuştur ve kişisel bilgileer içermektedir ; kişisel veri içeren bilgileri eleme konusunda bu yazının kriterlerinden ötürü özür dileriz.

Başvuruda başarısızlıklarının veya red nedeni hakkındaki detaylı raporlara bir göz atmanızın uygun olacağını tahmin ediyorum —bunu sana öneriyoruz. Sonrasında hangi ülkeye hangi vizeleri talep etmeye çalışacağın gibi stratejik bir araştırmaya koyulmalısın. İyi şanslar!

0

Pardon ama biraz karmaşık gelmiş. "Başvurduğunuz tarih itibariyle" kısmını tam olarak anlayamadım. Yanlış hatırlamıyorsam, ilk Schengen vizesi aldığınız tarih mi yoksa başvurduğunuz tarih mi kriter oluyor?

Scroll to Top