Danimarka'da 6 gün kaldım, vizede 5 gün yazmışım, 1 gün fazla kaldım. Çıkışta para cezası aldım ve ileride deport işlemi olabileceğinden bahsediyorlar. İş seyahati için gitmiştim. Bu durumda ne olur?
Merhaba, geçmiş olsun. Vizedekinden 1 gün fazla kalmak sorun yaratmış, anlıyorum. Para cezası almış olman kötü olmuş ama deport hemen olmaz diye düşünüyorum. Bundan sonraki vize başvurularında bu durumu açıklamanda fayda var. İş seyahati olduğunu belirtirsen daha iyi olur. Umarım bir sorun çıkmaz, kolaylıklar dilerim!
Merhaba,
Üzgünüm ama maalesef örnek vakayı hiç hatırlamıyorum. Burada önemli olan, Danimarka vizesinde yazan talimatlara uymamak. 6 gün kalarak 5 günlük vize kullanmanıza rağmen işlemin sonucunu kimse garanti edemez. Deport davası tehlikesi de var. İstihbarat için; Danimarka eyalet yetkilileri size uygun görmedikleri kararlarını uyguluyorlar (istediğiniz gibi düşünelim.) Daha detaylı bilgi için, ülkelerinde ve Danimarka Büyükelçiği’nde detaylı sorular sormanız en iyisi. Kendinize güvenin ve doğru bilgileri edinin.
Pardon ama ne kadar ciddi bir ceza aldığınızı bilmem gerekiyor. Deport işlemi ihtimali için, ilgili yetkililerle görüşmek ve durumun çözümü konusunda destek almak önemli.