Danimarka'dan aldığım tek girişli 6 günlük vize hakkında bilgiye ihtiyacım var. Tek girişli vize ne demek? Şu Schengen vizelerinde bir düzensizlik var mı? Neden bu kadar sıkı davranıyorlar?
Selam! Tek girişli vize, Danimarka'ya sadece bir kez giriş yapabileceğin anlamına geliyor. Yani, Danimarka'ya girdikten sonra Schengen bölgesinden çıkarsan, vizen bitmemiş olsa bile tekrar giriş yapamazsın. Schengen vizelerinde bazen sıkıntılar olabiliyor, başvurular titizlikle inceleniyor. Ülkelerin kendi güvenlik politikaları ve göçmenlik düzenlemeleri bunda etkili oluyor maalesef.
Abi tek girişli vize, Danimarka'ya sadece bir kere girebileceğin anlamına geliyor. 6 gün süreyle. Gerçi Schengen vizelerinin "düzensiz" olduğuna katılıyorum. Ama nedeni ne yazık ki anlatamam. Belki de uçağın kalkış/iniş programı, otele kayıt için gösterilen evraklar veya daha öncesinde Danimarka konsolosluğuna verdiğin bilgilerden sorun çıkarıcı bir durum çıkmış olabilir. Herkese ayrı kurallar uygulanıyor. Benim durumuma bakarsan... geçen ay tek kişilik bir çıkışlı 6 günlük fransız vizemi 2. girişime müsait şekilde 15 gün uzattılar...
Tek girişli vize, Danimarka'ya sadece bir kere girebileceğiniz anlamına geliyor. Schengen vizeleriyle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sizi, giriş çıkış konusunda ekstra dikkatli davranmaya zorlayan belirli koşullar olabilir.