Mayıs 2025'e kadar geçerli 1 yıllık Bulgaristan vizem var. Sadece Bulgaristan içinde geçerli. Bulgaristan'dan kara yoluyla Yunanistan'a geçmeyi düşünürsem, sınırda beni kim nasıl kontrol edecek? Bulgaristan vizesini, Yunanistan'a geçmek için geçerli bir Schengen vizesi olarak kullanıp kullanamayacağımı bilmek istiyorum.
Merhaba! Konuyu anladım. Bulgaristan vizeniz ile sadece Bulgaristan'da kalmanız gerekiyor. Yunanistan'a geçmek için Schengen vizesine ihtiyacınız var. Sınırda bir sorun yaşamanız muhtemel. Kara yoluyla geçişte, sınır yetkilisi sizin Bulgaristan vizesinin Yunanistan'ı kapsamadığına karar verebilir ve bu yüzden içeri girmenizi engelleyebilir. Yolculuğunuza çıkmadan önce, Schengen bölgesinde seyahat edilmesini sağlayan bir vize almanız önerilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Selam! Bulgaristan vizen Schengen vizesi yerine geçmez maalesef. Yani o vizeyle Yunanistan'a geçemezsin. Yunanistan'a gitmek için Schengen vizesi alman gerekecek. Sınırda da zaten pasaportunu ve vizeni kontrol edecekler, Schengen vizen yoksa geçişine izin vermezler. Şimdiden kolay gelsin! 😊
Bulgaristan vizesi, Bulgaristan sınırları içinde geçerlidir. Yunanistan'a kara yoluyla geçerken, Bulgaristan vizesi Yunanistan sınırında geçerlilik göstermiyor, ayrı bir geçerli vizeye ihtiyaç duyuyorsunuz.