Bulgaristan vizesi ile artık Schengen bölgesi'ne karayoluyla girebilirmiş, 1 Ocak'tan itibaren. Vize sürem 18 Ocak'ta bitiyor. Gidip Budapeste-Viyana arası bir tur yapmayı planlıyorum. Bu tur için vize uzatabilirimi?
Hey,
Maalesef, vize uzatmanı sağlamak için sadece vize tipi değişikliği yapılması yeterli gelmiyor. Schengen vizesiyle zaten Avrupa ülkelerine giriş yapılabiliyordu ancak yeni karayolu geçici kullanım hakkına dair başka şartlar uygulanıyor olabilir, bunları görmek için yetkili mercilere müracaat etmeniz gerekir. Üstelik vizenin süresi geçtikten sonra, vizeniz olmadan zaten tur boyunca herhangi bir Avrupa ülkesine karayoluyla bile giremezsiniz. Üzgünüm ama sana bununla ilgili net bilgi veremiyorum.
Merhaba, 1 Ocak'tan itibaren Bulgaristan vizenle Schengen'e karayoluyla giriş yapabileceğine dair bir bilgi yok. Schengen vizesi alman gerekebilir. Vize sürenin bitmesine az kalmış, bu durumda uzatma işlemleriyle uğraşmak yerine yeni bir vize başvurusu yapmak daha hızlı olabilir. İyi tatiller!
Maalesef vize bitiş tarihi ile ilgili, süre uzatmanın mümkün olup olmadığı konusunda bilgi veremiyorum. Konsolosluğun web sitesine ya da danışmanlık firmalarına bakmanızı öneririm.