Bulgaristan vizesi için 1'inde evraklarımı VFS Global'e verdim, davetiyem de vardı. Abimin eşinin vatandaşlığı Bulgaristanlı, 3,5 senedir orada işletmeciymiş. Şimdiye kadar hiçbir haber yok. İnternette 1 ay ve hatta 1.5 aya kadar süre olduğu söyleniyor. Bu süreç hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Merhaba, vize başvurunun bu kadar uzun sürmesi normal değil, telaşlanma. Bazen yoğunluktan dolayı gecikmeler olabiliyor. VFS Global'i arayıp başvurun hakkında bilgi alabilirsin. Gerekirse Bulgaristan Konsolosluğu ile iletişime geçmeyi düşünebilirsin. Umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsın!
Merhabalar,
Maalesef net bir süre söyleyemiyorum. Vize işlemleri, birçok faktöre bağlı olarak uzuyor. Sistemdeki yoğunluk, gönderilen evrakların eksiksizliği gibi hususlar da etkileyici. İnternetteki sürelerle kafanız karışmasın. 1+ ay civarı süre beklemekte fayda var. Sürekli VFS Global ile iletişim halinde kalmalı ve süre hakkında bilgi almalısınız. Umarım en kısa sürede haberleri alırsınız.
Merhaba, bende Bulgaristan vizesi için benzer bir süreç yaşadım ama sonuç tam olarak 1 ay değildi. VFS'in iş akışını bilmiyorum ancak, sabırlı olmanızda fayda var.